неділя, 23 травня 2010 р.

23 травня - День Національних Героїв




23 травня 2010 року Автономні Націоналісти міста Львова відвідали справжнього ветерана війни, члена Української Повстанської Армії, політв*язня комуністичних таборів - Петра Васильовича Івахіва, щоб привітати його з днем національних героїв.

Ми маємо власну історію, своїх героїв, нам не нав*язуватимуть чужих ідеалів та переконань! Після помпезних парадів 9 травня та встановлення пам*ятника Сталіну, львів*яни вирішили показати усім, кого вони насправді вважають за героїв, кому дякують за свою Незалежну Україну. Сьогодні справжніми героями держава не опікується, а політики аж зі шкури пнуться, щоб догодити золотоносному Кремлю: і на парадах ми частенько побачимо дідусів та бабусь, обвішаних з ніг до голови орденами, які найчастіше у війні участі і взагалі не брали. Справжніх ветеранів, що вижили після кровавої війни, - жменька. І не всі вони, відсидівши по 25 років, виживши після нестерпних каторг, знущань та допитів, діляться страхітливої біографією, і вже, тим більше, не ходять на червоні паради.
На щастя, Автономним Націоналістам вдалося поспілкуватись із живим очевидцем та учасником тих подій. Петро Івахів - уродженець села Кнісель, в УПА брав участь із 1944 року. Зустрілись із Петром Васильовичем та сином його сестри неподалік могили 24-літнього загиблого побратима, слідчого СБ ОУН - Василя Липи "Валюти". На його могилу були покладені квіти та вінок, пам*ять вшановували хвилиною мовчання. Також на могилі слідчого були посвячені жовто-синій та червоно-чорний прапори.




У дружній атмосфері відбувалось спілкування між молоддю та "вуйком Петром". Він розповів про перебіг військових подій навколо м. Бібрка, Львівської області, про свою діяльність в УПА, зі слізьми на очах згадував каторгу та мужній спротив окупантам: "І стидно було бути в ОУН - а боятися смерті, і не виконати наказу провідника...". Молоді люди із цікавістю слухали про способи знешкодження ворогів, про засідки та здобуття зброї, про життя Степана Бандери та Ярослава Стецька. Цікавим був факт, що в УПА не вживали алкоголь: "Ми добре знали, що той, хто п*є - тому України не треба".
Петро Васильович розповів, що при вступі у лави ОУН кожен повинен був знати Декалог націоналіста. Він гордо промовляв: "Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї!"
Далі націоналісти побували у місці, де був здійснений напад на польський поштовий віз під Бібркою у вересні 1930 року, після якого заарештували Юліана Головінського і жорстоко розстріляли.
Прапори також були посвячені на могилі крайового провідника ОУН Головінського у селі Великі Глібовичі. Був виконаний національний гімн, а пам*ять загиблих вшанувалась хвилиною мовчання.




Такі відвідини плануються проводитись щорічно.

Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань.(Декалог Українського Націоналіста)




3 коментарі:

  1. Грамотно) тики от мавпочок незамалювали....

    ВідповістиВидалити
  2. Why all their faces are hidden? Are they ashamed to glorify the nazi-helper and murderer 'vujko Petro'?
    Is this glorification breaking the UN resolution against nazis? I believe it is!

    ВідповістиВидалити
  3. unbelievableme, hey guy, what do you know about the political situation in Ukraine? and its history?
    i'm sorry to tell you, but not everybody, who tries to change the situation in his country, fight for his political ideas, fight for independence of his country and welfare for his children, is nazi! I guess, allover the world this person will be called fervent and sincere patriot!

    ВідповістиВидалити